Aktuella donationer

Donationerna förvaltas av en kommitté som består av direktör och biolog Astrid Carl, professor Egon Noe, vår VD Holger Ross Lauritsen och vår styrelseordförande Knud Lauritsen.​

Indien

Varje år ger VM Tarm ekonomiskt stöd till ett lokalt indiskt undervisningscenter i delstaten Tamil Nadu.

Centret Women Workers Training Center har som mål att hjälpa flickor och unga kvinnor till en tillvaro där de via skolgång och undervisning förbereds för att klara vuxenlivet.

Centret har dessutom en gård där man testar nya jordbruksmetoder och undervisar de omgivande byarna i jordbruk.

Ute i byarna undervisar man även i hälsa, barns rättigheter och start av lokala finansieringsgrupper.

Aktuella projekt som stöds av VM Tarm:

Utbildning av utbildare inom reproduktiv hälsa, till exempel preventivmedel,

 familjeplanering och kvinnors rättigheter.

Syntest, glasögon och ögonoperationer.

Montering av solpaneler för att sänka kostnaderna för el.

Borrning av ny brunn och installation av ny dricksvattentank.

Nödhjälp

När människor runt om i världen drabbas av krig och katastrofer rycks deras trygghet ifrån dem på ett ögonblick – och perspektivet på livet kan nästan försvinna i ett oförutsägbart kaos.

Även i år hjälper VM Tarm människor som har drabbats av olyckor. Hjälpen kanaliseras genom ”Folkekirkens Nødhjælp”, som till stor del arbetar genom lokala partners. Resultatet är nödhjälp som är ansvarsfull, som ges i rätt tid, och som är samordnad och effektiv i såväl akuta som långvariga kriser. Nödhjälpen är alltid inriktad på de katastrofdrabbade befolkningarnas egna behov och prioriteringar.

Konkret handlar arbetet om allt från utveckling av lokal katastrofberedskap till utdelning av kontanter till katastrofdrabbade människor – t.ex. traumabehandling, matutdelning, konfliktmedling, tak över huvudet samt tillhandahållande av vatten och sanitet. Och på lite längre sikt även utbildning och inkomstgenererande aktiviteter som kan skapa grunden för en ny och bättre framtid.​

Vi stöder Ukrainas väpnade styrkor

Tyvärr minskar de europeiska regeringarnas ekonomiska stöd till Ukraina. Samtidigt intensifierar Ryssland sina attacker. Som privat företag har vi därför valt att skänka 100 000 DKK till Den Danska Ukraina-kommittén. Pengarna går till vapen och säkerhetsutrustning till de ukrainska soldaterna. 

Tankfordon och hållbarhet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Du har möjlighet att få nyheter från VM Tarm a/s. Aalt du behöver göra är att registrera dig för vårt nyhetsbrev genom att klicka på länken nedan.

Då är du säker på den senaste kunskapen, skickad direkt til din e-post. 

Prenumerera

​Kontakta oss

​​Tværvej 25, 6880 Tarm

Klicka här för vägbeskrivning

Telefon:  +45 97 37 16 44

E-mail: info@vmtarm.dk

CVR: 11784879

Öppettider

Måndag - torsdag

07.00 - 16.00

Fredag

07.00 - 13.00

Lördag og söndag

Stängd

VM Tarm a/s

​VM Tarm a/s bygger kundanpassade tankvagnar i rostfritt stål och aluminium. Våra viktigaste värden är kvalitet, service och hållbarhet.

Över 60 års erfarenhet och en årsproduktion på 300 tankar.